Avui celebrem la Diada de Germanor. És el dia en el qual les Diòcesis de Catalunya ofereixen als creients la situació econòmica de l’Església i, a la vegada, els demanen l’ajut econòmic necessari per al seu sosteniment.
       Un bon lema podria ser «Amb tu som una gran família.» La família fa pensar en el que ha de ser la comunitat cristiana, que anomenem «la família dels fills de Déu». La comunitat fa uns serveis a dintre i a fora d’ella mateixa en el camí de seguiment de Jesús. Els qui ens beneficiem i reconeixem el bé social que suposen i estem interessats que continuïn, hem de demostrar-ho. Net i clar. Davant d’una persona que coixeja serveixen de ben poc o de no res les tertúlies de cafè. El que cal és aixecar-se i ajudar-lo a portar el feix i caminar.
       En la família hi ha intercanvi de serveis. I, quan es presenten situacions d’emergència, tots s’hi han de comprometre més. És que la família dóna quelcom únic: amor gratuït.
       És antipàtic barrejar estimació i diners, però hem de tocar de peus a terra. L’Església: presta un servei que no té preu, però ho fa amb uns mitjans que tenen un cost econòmic. I com que l’Església està formada per comunitats desiguals, cal que la comunió de fe i de vida es manifesti en la coresponsabilitat.
       Avui donem les gràcies a totes les persones que ajuden l’Església perquè l’estimen i la valoren, procurant que els seus familiars i amics també la valorin i l’estimin.
            La Diada de Germanor és un dia assenyalat per valorar, estimar i ajudar l’Església amb més generositat.

Recommended Posts