APOLOGIA DEL TEMPS DE DURANT  L’ANY

Fora dels temps d’Advent-Nadal i Quaresma-Pasqua, resten trenta-quatre setmanes que reben el nom de “temps de durant l’any” i són els diumenges “verds”.
       El temps de durant l’any no és pas vulgar o anodí, sinó que es contraposa als temps forts i  té una riquesa pròpia i uns valors interessants que també compten en la vida espiritual.
       El temps de durant l’any ens va presentant pausadament la vida, les paraules, els gestos, la persona de Crist, i així va il·luminant la nostra existència i interpel·lant la nostra vida cristiana.
       Enguany llegim l’evangeli de Lluc que ens mostra un Jesús: ■ ple de sentiments de misericòrdia i acolliment envers els pecadors; ■  un Jesús preocupat pels que, per una o altra raó, estaven marginats en la societat del seu temps (dones, nens, publicans, malalts, pobres…); ■ un Jesús que anuncia clarament una salvació universal: Lluc és el que dona més protagonisme als no jueus (samaritans, centurió romà…)
       Finalment, el temps de durant l’any és la més bona ocasió pera celebrar i assaborir el que és el diumenge: el dia de la resurrecció del Senyor. El diumenge els cristians ens reunim, escoltem la Paraula de Déu i celebrem el Memorial de Crist, participant del seu Cos i de la seva Sang…
       Són unes setmanes per anar penetrant en el misteri de Crist, segons Lluc, i per a celebrar la reunió festiva del diumenge, com a centre de tota la nostra vida cristiana.

Recommended Posts