COM GAUDIR D’UN PERÍODE DE DESCANS?

Cal fer una mena d’equilibri entre “el deixar-se endur pel desig de cada moment, fer el que em vingui de gust a cada moment…” i el mantenir alguna rutina (que sempre és necessària) perquè podem ser més laxes, però no cal que siguem descontrolats.
Desconnectar: oblidar les “rutines obligades” del dia a dia (apagar la televisió, el portàtil, no obligar-se a contestar als WhatsApp  d’una forma immediata…)
Realitzar activitats que ens agradin: passejar, fer esport, conversar, prendre alguna cosa amb els amics, fer la migdiada, llegir, anar al cinema, riure, fer fotos, ballar…

 

 

La trobada amb Déu a les vacances

Les vacances són un temps per descansar, però també per regenerar-se en l’esperit, especialment llegint amb calma l’Evangeli. El descans també és essencial per a la nostra salut espiritual, perquè puguem escoltar la veu de Déu i  entendre el que Ell ens demana. Josep fou elegit per Déu, quan estava descansant, per ser l’espòs de Maria i acollir Jesús. Com a cristians, tots estem cridats, igual que Josep, a construir una llar per a Jesús. Li hem de preparar una llar en els nostres cors, en les nostres famílies, en les nostres parròquies i comunitats. Però, per escoltar i acceptar la crida de Déu, hem de ser capaços de descansar en el Senyor, en l’oració, perquè resar és descansar en el Senyor. I, si no resem, no coneixerem la cosa més important de totes: la voluntat de Déu sobre nosaltres”.

Recommended Posts