LA PASQUA DEL MALALT

Es celebra en aquest sisè diumenge de Pasqua, perquè la malaltia forma part de la nostra experiència humana, però quan la malaltia “es viu en l’aïllament i l’abandonament” i “no va acompanyada de la cura i de la compassió”, pot ser inhumana.
El Papa ens recorda que és precisament per mitjà de l’experiència de la fragilitat i de la malaltia, com podem aprendre a caminar junts segons l’estil de Déu, que és “proximitat, compassió i tendresa”.
Per a reconèixer la condició de soledat i d’abandonament dels qui sofreixen, se’ns demana “un moment d’atenció” que ens mogui al “moviment interior de la compassió”, és a dir, de patir amb els qui pateixen.
La Pasqua del Malalt, no només ens “invita a la pregària i a la proximitat amb els qui sofreixen”, sinó que també té com a objectiu sensibilitzar el Poble de Déu, les institucions sanitàries i la societat civil, sobre una nova forma d’avançar plegats.
El papa Francesc ens recorda que la paràbola del bon samarità s’acaba amb l’expressió: “tingues cura d’ell” (Lc 10:35), unes paraules adreçades a l’hostaler, que Jesús ens repeteix a cadascun de nosaltres, perquè ens fem càrrec dels qui sofreixen. Però a més, Jesús, al final del text, ens diu: “tu fes el mateix”, com va fer el bon samarità.

Recommended Posts