PELEGRINS A MONTSERRAT

          La Parròquia de Sant Andreu de la Barca, aquest cap de setmana (15,16 i 17/9/23) peregrina a Montserrat i ho fa perquè les nostres vides, de fet, són un pelegrinatge. Caminem cap a la casa del Pare des que naixem i som batejats. El model de tot pelegrinatge és el que aspira a la proximitat amb Crist. La vida de fe vol això. Fer-se proper a Jesús que és el nucli i el sentit de la vida cristiana.
          Aquest camí el fem al costat de Maria perquè ella també fou pelegrina: quan va visitar Elisabet, quan va anar a Betlem, quan va fugir a Egipte, quan anava a Jerusalem, sempre moguda per l’amor i per Déu mateix.
          És per això que li demanem que ens acompanyi en el nostre camí. Les romeries i tots els qui pelegrinem a Montserrat, volem reproduir intensament l’experiència de la vida i de la fe amb Jesucrist.
          I a Maria li diem “estel dels pelegrins” perquè li reconeixem el seu paper de guia de les nostres vides. El pelegrinatge és un camí, en la nit o de dia. Els estels de veritat es fan presents en les nits, i la lluna il·lumina la muntanya de nit, com el sol ho fa de dia.
          Al santuari de Montserrat hi anem els pelegrins que volem que Maria ens apropi a Jesús, perquè ella hi té el tron en aquesta muntanya, que esdevé un santuari i és, alhora, una gràcia de Déu, que intensifica l’experiència de fe, d’esperança i de caritat en cadascú dels seus fills i filles que hi pugem.

Recommended Posts