Amb el recés comencem la Quaresma

       Hem de  reconèixer que durant molt de temps no s’ha donat a la Quaresma el veritable sentit que té, i per això és  important que nosaltres puguem entendre i recuperar el sentit profund d’aquest temps que ens ofereix l’Església. L’aposta, doncs, és començar-la amb una tarda de recés (el dissabte 17 de febrer de 17 a 19 h. a Sant Andreu) que ens ajudi a viure la Quaresma no pas com un temps de privacions imposades, de tristesa, o altres pràctiques que avui no ens diuen res i que de fet ja no fem, sinó com una nova oportunitat, com un temps dinàmic.
       La Quaresma ens posa en camí, ens impulsa a anar endavant cap a una fita important, ens ajuda a sortir de la nostra rutina, de la nostra comoditat, del nostre petit món, i  ens posa a punt per reviure el fet més inaudit de la història: la Pasqua de Jesús, el seu pas  de la mort a la vida. De fet tota la vida de Jesús ja va ser  un camí cap a Jerusalem, la ciutat estimada de Déu, i allí va voler realitzar l’entrega de la seva vida per amor fins a l’extrem, a través de la seva passió, la seva mort i la seva resurrecció.
       Nosaltres som convidats durant la Quaresma a una renovació interior, iniciem un camí que ens permeti de contemplar Jesús amb més intensitat, un camí de conversió, perquè mai no estem convertits del tot,  preparant-nos així per celebrar la Pasqua. La resurrecció de Jesús obre una nova dimensió a la nostra vida i li dona un sentit de transcendència, de  plenitud. Nosaltres ara ja  participem del do de la Pasqua de Jesús, de la seva vida nova, i creiem que un dia el seu destí serà el nostre destí definitiu.

Recommended Posts