Reflexió del dijous 25/1/24, a l’església de Sant Llop.

 

Es van aplegar uns quants joves i adults per a reflexionar junts, dirigits per  Oriol Francesch i Llongueras, docent, sindicalista i ecologista, compromès en molts àmbits.
       El tema de fons era l’acció transformadora. El vam triar perquè es manifestava la voluntat de canviar les coses, de no romandre indiferents a les grans qüestions polítiques i socials que a la pràctica impedeixen el ple desenvolupament dels joves.
       Es constatava que la feina entre els joves continua sent molt precària: La neteja, per exemple, és una feina imprescindible… i gens valorada.
       La solidesa d’algunes institucions o entitats amb anys d’història contrasta amb l’espontaneïtat i frescor de les noves entitats i de l’acció dels joves. Totes dues es complementen i són necessàries. Com ho són també les idees i les emocions.
       El tema de l’habitatge ja és dramàtic i aconsegueix mobilitzar joves i adults en els sindicats de llogateres. Molts moviments socials tenen crisis de regeneració… però potser es regeneren en altres moviments. Al costat de les necessitats no podem oblidar els somnis dels joves. La utopia continua sent un motor de fons.
       La bretxa digital entre joves i adults és significativa, perquè l’expansió de les xarxes socials ha fet explotar les relacions tal i com les coneixíem.
            Concloíem que la vida és acció i que quan prenem qualsevol decisió, per petita que sigui, aquesta opció té conseqüències polítiques i comunitàries. També consideràvem que és molt important el sentit comunitari, col·lectiu, encara que no siguem una comunitat perfecta.

Recommended Posts