Cinquè centenari de l’arribada d’Ignasi a Manresa

Enguany Manresa celebra el 500 aniversari de l’estància d’Ignasi de Loiola a la ciutat, on hi va viure una forta mística espiritual i de solidaritat amb la pobresa. Amb aquesta efemèride es vol potenciar l’atracció que Manresa ha tingut al llarg del mig mil·lenni com a bressol de les espiritualitats ignasianes (religioses i seglars) i de tota l’obra cultural, social i pedagògica que se’n deriva.
L’Any Ignasià es va inaugurar el 20 de maig de 2021 a Pamplona, coincidint amb el cinquè centenari de l’episodi històric que dona inici a la conversió del sant: el 20 de maig de 1521, quan Ignasi de Loiola cau ferit en la defensa del castell de Pamplona.
S’ha fet el projecte Manresa 2022 que vol aprofitar l’oportunitat de potenciar tant el llegat patrimonial com els valors ignasians originals que encara estan plenament vigents. A més, també es vol posar èmfasi en el caràcter hospitalari de la ciutat de Manresa, de la mateixa manera que va fer Sant Ignasi a la seva època, i rebre als visitants i turistes que arribin per aquesta celebració.
“Manresa 2022” preveu diversos esdeveniments culturals i festius al llarg de l’any. Entre aquests destaquen: ■ La celebració de les festes de Sant Ignasi durant el mes de juliol al Centre històric; ■ El cicle de concerts de músiques contemplatives “Sons del Camí”; i ■ El Fòrum Manresa 22.

Recommended Posts